Dallmayr Kaffee - elkészítés


Számos kávékészítési technológia létezik, a teljesség igénye nélkül néhány:
French Press: Az egyszerű, hagyományos kávékészítés nélkülözhetetlen eszköze.
French press-szel a maximális ízhatást hozzuk ki a kávéból.Kiválóan alkalmas a gourmet kávék készítésére. Karlsbadi Kanna: Egyszerű, hagyományos kávékészítési mód. Évszázados hagyományok biztosítják, hogy a Karlsbadi kannával a legkiválóbb lágy és tiszta ízhatást hozzuk ki a kávéból. Egészséges, a gyomrot is kímélő, frissítő ital készíthető vele. Török kávé: A török kávét egyszerű fém kávékiöntő edényben („cezve”) főzik: a vízbe belekeverik az őrölt kávét majd forrásig főzik. Ezután habját leöntik, majd összesen háromszor újra felforralják a kávét. Espresso technika: Sűrű, krémes, aromákban gazdag karakteres ital, elkészítése espressogépel történik. Az espressogépet Olaszországban alkották meg először. 9 bar nyomással extraktálja ki a kávé őrleményt.