Dallmayr Nr.16 Ostfriesen kislevél keverék arany levélhegyekkel
A májustól júniusig tartó legjobb szüretidőből származó erős Assam-teák jellegzetes fűszeres karaktert kölcsönöznek ennek a teakeveréknek. A keletfríz teát kedvelők ezt a tartalmas teát kandis cukorral és friss tejszínnel élvezik.
A Dallmayr teaszakértők tippje: A keletfríz módon készített Assam teánál, mielőtt kitöltené, tegyen a csészébe egy-két "Kluntjét" (nagy méretű kandis cukrot). Azután töltse rá a forró teát, miközben a kandis cukor halk pattogással eltöredezik. Most kanállal óvatosan csorgasson nem felvert tejszínt a csésze belső peremére. Finom fehér felhő ("Wulkje") keletkezik a teán. Semmiképp se keverje össze, mert csak így érzi meg először is a hűvös tejszínt, azután az erős teát, majd a végén a kandis cukorral édesített utolsó kortyot. Egy élmény!