Kávé mellett

A Dallmayr kávékról bővebben

2020.09.14 12:07
A Dallmayr kávékról bővebben

A Dallmayr kávék több, mint 300 évre nyúlnak vissza, hiszen a cég az 1700-as évben kezdte meg működését, ekkor még nem ezen a néven. Egy Stammhaus néven bejegyzett delikát üzletről van szó, amelyet egy bizonyos Christian Reitter alapított, majd ezt az üzletet 1870 környékén Alois Dallmayr vásárolta meg, és át is nevezte. Nem maradt azonban sokáig a tulajdonában, ugyanis 25 év múlva, 1895-ben eladta Therese Randlkofernek. A cég története innen emelkedett a mostani magasságokig, Therese ugyanis rendkívüli üzleti érzékkel és jó kapcsolatokkal megáldott asszony volt: a vezetésével a cég a bajor királyi ház és a német császári udvar udvari szállítója lett.

A következő, nagyobb fejlődésre 1933-ig kellett várni; ekkor kezdődött meg a Dallmayr szemes kávék időszaka, ami a mai napig is tart. Az első ilyen Dallmayr kávé a Prodomo volt, ami rövid időn belül a nemzetközi színtéren is közkedveltté és híressé vált. Ettől kezdve lassan a kávé vált a céh első számú termékévé, olyannyira, hogy 1985-ben meg is alapították a cég független leányvállalatát, az Alois Dallmayr Kaffee OHG-t, ami kizárólag a kávékkal foglalkozik, azokat feldolgozza és forgalmazza is.

A Dallmayr kávéi a világ majdhogynem összes országában megvásárolhatóak, ami nem is csoda, lévén a cég éves szinten közel 60.000 tonna kávét pörköl Németországban található üzemeiben. A jelenleg kapható Dallmayr kávék legnevesebbjei: a Prodomo, a Classic, a Crema d'Oro kávécsalád és az Etiópia. 2009 óta kínálják a prémium kategóriájú Grand Cru Café termékcsaládot, amelyek mindegyike Single Origin kávéfajtából áll, így például a jamaikai Blue Mountainból, vagy a Hawaii Konából. A cég elsősorban mosott Arabica kávé feldolgozásával foglalkozik, amit a világ számos kávétermő vidékéről szerez be.

A Dallmayr kávéi elsősorban az Arabica kávéfajtából készülnek, és főként Etiópiából szerzik be a különféle kávétípusokat, bár természetesen a világ más tájain termett kávék is megtalálhatóak a Dallmayr kínálatában. Etiópián túl tehát Dél-Amerika is a Dallmayr kávék beszállítója, hiszen Brazília a világ egyik vezető kávétermelő országa, emellett pedig Kolumbia, Guatemala, Costa Rica és Mexikó is jelentős kávétermesztő vidékek. Egy jelentősebb kávétermő vidék létezik még: India, ahol hasonló a klíma, mint a korábban felsorolt országokban, és természetesen a Dallmayr kávéi között is találhatóak innen származó kávék, ám csak kisebb arányban.. Az Arabica kávé a nagy, 1800 méteres, tengerszint feletti magasságot és a trópusi klímát kedveli, és e két tényező együttesen csupán a fentebbi területeken található meg.

Amennyiben szeretné kipróbálni a Dallmayr kávék különleges ízeit, tekintse meg webáruházunk kínálatát! Tőlünk megrendelheti azokat a Dallmayr kávékat, amelyek a legkiválóbb minőséget képviselik a kávézás világában, áraink pedig igen kedvezőek, így megéri nálunk vásárolni! Amennyiben kérdése lenne a Dallmayr kávékkal, más termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk megadott elérhetőségeink egyikén!