Blog

Miért válasz szemes kávét és hogyan válaszd ki a legjobbat?

A kávézás szerelmeseinek világában a szemes kávé egy igazi kincs, amit érdemes felfedezni. Ha még csak most kezded a szemes kávék iránti szenvedélyedet, vagy már gyakorlott kávéfogyasztó vagy, ez a cikk segít eligazodni a különféle típusok, ízjegyek és elkészítési módszerek között.

Kávékülönlegességek a világ minden tájáról: Dallmayr Röstkunst

Büszkén mutatjuk be Magyarországon elsőként a Dallmayr Röstkunst kávékülönlegességeit, amelyeket itthon kizárólag a Moccabit webshopban szerezhetsz be! A Dallmayr 13 single-origin szemes kávéját hoztuk el neked: Tanzániából, Etiópiából, Indiából, Kenyából, Kolumbiából, és további egzotikus országokból származnak azok a kávészemek, amelyekből most már te is elkészítheted reggeli italod. A kávé a szenvedélyünk: szeretjük aromáját, illatát, és mindent, ami belőle készülhet. Éppen ezért nagy öröm nekünk, hogy ilyen különlegességeket kínálhatunk nektek, kávé rajongóknak!

Mi a különbség az arabica és a robusta kávé között?

Őrölve minden kávé majdnem ugyanúgy néz ki, de tudtad, hogy több tucat különböző kávébab létezik? Ezek sok tulajdonságukban különböznek egymástól, méretben, színben, és termőterületük is különböző, ami a kávé fogyasztása szempontjából mégis a leginkább érdekes: ezek az eltérő tulajdonságok az ízeket is befolyásolják. Amikor kávét vásárolsz, a legtöbb esetben két fő típus valamelyikével találkozhatsz: az arabica-val és a robusta-val. Mi a különbség a kettő között? Jelentős differenciák vannak, amiket fontos tudni, amikor a kedvenc kávé aromád megtalálásán igyekszel.

Fel lehet melegíteni a kávét úgy, hogy finom maradjon az íze?

Biztos veled is előfordult már, hogy elragadott a munka, és kihűlt a kávéd, vagy épp nagyobb adagot főztél, és maradt későbbre. A melegítéssel azonban a kávé keserű lesz - mit tehetünk tehát, hogy ne változzon az íze?

Kávé: nem csak finom, de szemet gyönyörködtető - Művészet és kávé II.

Azokról a művészekről, akiket a kávé inspirált, akik rendszeres fogyasztói voltak kedvenc italunknak, korábbi bejegyzésünkben már írtunk. Most magával a kávéművészettel foglalkozunk. Mit is jelent ez? A "latte art" néven híressé vált alkotás arra utal, amikor a kávé tetején lévő tejhabba különleges mintázatot rajzolunk. Így a forró ital nem csak finom, de már felszolgáláskor is szemet gyönyörködtető. És természetesen nem csak kávéházi körülmények között megvalósítható! Erre is mutatunk majd megoldást, de előbb lássuk, honnan is ered a latte art elgondolás.

Karácsonyi készülődés kávéval és édességgel - újdonságok webshopunkban!
30
Nov

Ajándékozz ínyenc finomságokat: kézműves csokoládét, olasz kekszeket az Ünnepekre!

A kávézás, teázás rituáléját úgy tehetjük még különlegesebbé, ha finom édességgel egészítjük ki. Adjuk át magunkat az ízek élvezetének és lassuljunk le néhány percre! Kínálatunkat hazai kézműves csokoládéval és olasz kekszekkel, nápolyikkal bővítettük. A Moccabitnál kizárólag prémium minőségű termékeket találsz, nincs ez másként az édességek esetében sem. Ismerd meg, milyen újdonságokkal várunk!

 

 

Ajándékötletek, díszdobozok az ünnepek előtt
18
Nov

A kávé nem csak finom, de rengeteg hangulat, gesztus, pillanat is kötődik hozzá. Hétvégi reggeleken szeretünk bekuckózni a kedvenc bögrénkkel, ha nálunk van a család, barátok, az ebéd utáni kávét szívesen kínáljuk különösen dekoratív formában, vagy épp főzzük nosztalgikus kotyogósban. Épp ezért nagyon jó ajándékötlet a kávé díszdobozba csomagolva, hiszen szinte senkinél nem lőhetsz vele mellé!

Tényleg kecskék fedezték fel a kávét?
27
Okt

A kávéfogyasztás a kultúránk része már évszázadok óta, éppen ezért rengeteg legenda és mítosz kapcsolódott hozzá az idők folyamán. Ezeknek jártunk utána bejegyzésünkben.

Balzactól Beethovenig: művészek, akiket a kávé inspirált – Művészet és kávé I.
19
Okt

A kávé inspirál a gondolkodásban, a köré épített rituálé meghozhatja a hangulatot az alkotó tevékenységhez, hosszú dolgos órák fáradtsága, ám még kitartó ihlet mellett pedig segíthet felfrissülni, hogy tovább folytathassuk a munkát. Kik azok a művészek, akiknek kávéfogyasztási szokásai legendásak?

Arabica, a legnépszerűbb kávéfajta
23
Szept

A kávé szó hatalmas háttérbirodalmat rejt maga mögött. Lehet őrölt, szemes, arabica vagy robusta, és ezeknek a keveréke, és eszünkbe juthat róla ezer más dolog. Egy kép, ahogyan ülünk a kávé előtt, a lelkünk nyugodt, a reggeli ébredés, egy kellemes délutáni találkozás. Minőség.