Kávé mellett

Mi a különbség az arabica és a robusta kávé között?

Őrölve minden kávé majdnem ugyanúgy néz ki, de tudtad, hogy több tucat különböző kávébab létezik? Ezek sok tulajdonságukban különböznek egymástól, méretben, színben, és termőterületük is különböző, ami a kávé fogyasztása szempontjából mégis a leginkább érdekes: ezek az eltérő tulajdonságok az ízeket is befolyásolják. Amikor kávét vásárolsz, a legtöbb esetben két fő típus valamelyikével találkozhatsz: az arabica-val és a robusta-val. Mi a különbség a kettő között? Jelentős differenciák vannak, amiket fontos tudni, amikor a kedvenc kávé aromád megtalálásán igyekszel.

Fel lehet melegíteni a kávét úgy, hogy finom maradjon az íze?

Biztos veled is előfordult már, hogy elragadott a munka, és kihűlt a kávéd, vagy épp nagyobb adagot főztél, és maradt későbbre. A melegítéssel azonban a kávé keserű lesz - mit tehetünk tehát, hogy ne változzon az íze?

Kávékülönlegességek a világ minden tájáról: Dallmayr Röstkunst

Büszkén mutatjuk be Magyarországon elsőként a Dallmayr Röstkunst kávékülönlegességeit, amelyeket itthon kizárólag a Moccabit webshopban szerezhetsz be! A Dallmayr 13 single-origin szemes kávéját hoztuk el neked: Tanzániából, Etiópiából, Indiából, Kenyából, Kolumbiából, és további egzotikus országokból származnak azok a kávészemek, amelyekből most már te is elkészítheted reggeli italod. A kávé a szenvedélyünk: szeretjük aromáját, illatát, és mindent, ami belőle készülhet. Éppen ezért nagy öröm nekünk, hogy ilyen különlegességeket kínálhatunk nektek, kávé rajongóknak!

Kávé: nem csak finom, de szemet gyönyörködtető - Művészet és kávé II.

Azokról a művészekről, akiket a kávé inspirált, akik rendszeres fogyasztói voltak kedvenc italunknak, korábbi bejegyzésünkben már írtunk. Most magával a kávéművészettel foglalkozunk. Mit is jelent ez? A "latte art" néven híressé vált alkotás arra utal, amikor a kávé tetején lévő tejhabba különleges mintázatot rajzolunk. Így a forró ital nem csak finom, de már felszolgáláskor is szemet gyönyörködtető. És természetesen nem csak kávéházi körülmények között megvalósítható! Erre is mutatunk majd megoldást, de előbb lássuk, honnan is ered a latte art elgondolás.

Karácsonyi készülődés kávéval és édességgel - újdonságok webshopunkban!
30
Nov

Ajándékozz ínyenc finomságokat: kézműves csokoládét, olasz kekszeket az Ünnepekre!

A kávézás, teázás rituáléját úgy tehetjük még különlegesebbé, ha finom édességgel egészítjük ki. Adjuk át magunkat az ízek élvezetének és lassuljunk le néhány percre! Kínálatunkat hazai kézműves csokoládéval és olasz kekszekkel, nápolyikkal bővítettük. A Moccabitnál kizárólag prémium minőségű termékeket találsz, nincs ez másként az édességek esetében sem. Ismerd meg, milyen újdonságokkal várunk!

 

 

Ajándékötletek, díszdobozok az ünnepek előtt
18
Nov

A kávé nem csak finom, de rengeteg hangulat, gesztus, pillanat is kötődik hozzá. Hétvégi reggeleken szeretünk bekuckózni a kedvenc bögrénkkel, ha nálunk van a család, barátok, az ebéd utáni kávét szívesen kínáljuk különösen dekoratív formában, vagy épp főzzük nosztalgikus kotyogósban. Épp ezért nagyon jó ajándékötlet a kávé díszdobozba csomagolva, hiszen szinte senkinél nem lőhetsz vele mellé!

Tényleg kecskék fedezték fel a kávét?
27
Okt

A kávéfogyasztás a kultúránk része már évszázadok óta, éppen ezért rengeteg legenda és mítosz kapcsolódott hozzá az idők folyamán. Ezeknek jártunk utána bejegyzésünkben.

Balzactól Beethovenig: művészek, akiket a kávé inspirált – Művészet és kávé I.
19
Okt

A kávé inspirál a gondolkodásban, a köré épített rituálé meghozhatja a hangulatot az alkotó tevékenységhez, hosszú dolgos órák fáradtsága, ám még kitartó ihlet mellett pedig segíthet felfrissülni, hogy tovább folytathassuk a munkát. Kik azok a művészek, akiknek kávéfogyasztási szokásai legendásak?

A kávé világnapja
29
Szept

A kávé szó hatalmas háttérbirodalmat rejt maga mögött. Lehet őrölt, szemes, arabica vagy robusta, és ezeknek a keveréke, és eszünkbe juthat róla ezer más dolog. Egy kép, ahogyan ülünk a kávé előtt, a lelkünk nyugodt, a reggeli ébredés, egy kellemes délutáni találkozás. Minőség.

Arabica, a legnépszerűbb kávéfajta
23
Szept

A kávé szó hatalmas háttérbirodalmat rejt maga mögött. Lehet őrölt, szemes, arabica vagy robusta, és ezeknek a keveréke, és eszünkbe juthat róla ezer más dolog. Egy kép, ahogyan ülünk a kávé előtt, a lelkünk nyugodt, a reggeli ébredés, egy kellemes délutáni találkozás. Minőség.

A fekete leves és a magyar virtus
23
Aug

Tudta? Még a fekete leves kifejezésünk is a kávéból ered. De minek köszönhetik a magyarok ezt az imádatot, ami szinte vetekszik az olaszok mániájával? Honnan ered, hogy kérdés nélkül ajánlunk kávét otthonunkba belépő vendégünknek, szerettünknek? Hogyan lehet, hogy ma sem tudjuk elképzelni munkánkat a reggeli fekete nélkül?

Kávé híres képeken (folytatás)
11
Aug

A kávét együtt fogyasztani a legjobb. Olyan élmény, mely meghatározza a kapcsolatokat. Egy minőségi fekete illatára kelni kora reggel, az első napsugarakkal, egyet jelent a törődéssel, meghitt harmóniával. Még gyermekként is kérjük a részünk, kezünkben a felnőttes csészét szorongatva, anyánk kávéjáról elcsent habbal mosolygunk boldogan, és követelünk helyet magunknak a családi egységben.

Kávé híres képeken
27
Júl

A reggeli kávé olyan élmény, ami mindenkire hatással van. Egyesek ízlelgetik, sokan kortyolgatják, vannak, akik egy húzásra megisszák feketén. Mások pedig, lefényképezik. Aztán a jó fotókhoz még sok esetben idézet is kerül, ezek pedig bejárják a netet, sok ember arcára mosolyt csalva. Van egy mondás, miszerint a kávé eredete ugyanolyan homályos és mély, mint a presszós csésze alja. 

 

Kávészerelem
05
Júl

Mondd, hogy Te sem szereted a hosszú, mindenféle tökmagos meg vaníliás, mandulás és teljesen abszurd ízesítésű, kávénak nem nevezhető italokat. Mondd, hogy a kávé rövid, a kávé olasz, ha nem is olasz, inkább ütős, markáns, hogy a kávé az kávé. Lássam az arcodon, hogy belekortyolsz, nem fintorogsz, megüt az íze, élvezed, hogy keserű, és mondd, hogy ez igen. Hogy isteni. Mennyei.  

 Igazi stílusikon – a „kotyogós” kávéfőző
11
Jún

Kávéfőző? A nagyszülők egészen biztosan a kotyogósra szavaznak, de talán még az egyel fiatalabb korosztály is. Minden konyhában lapul valahol egy jól bevált kotyogós kávéfőző, amit előszeretettel veszünk elő néha, vagy el sem teszünk. Valljuk be, mi is szívesen emlékezünk erre a régi, kedves, nyolcoldalú kis csodára, aminek olyan nagyon jó volt a hangjára ébredni reggelente.

A kávé mindenkié
20
Máj

 

A kedvenc könyvem, az a szép nyomott mintás párna a hatalmas vajkanapén, mellette a kisasztalon a csészémben gőzölög a finom kávé. Ez a sarok, ez igazán én vagyok, meséli Évi, mikor az otthonáról kérdezzük. Nekem egyértelműen a konyha, vág bele Tamás, és abban is a kávéfőző, az vagyok én igazán. Azt szeretem legjobban, ha senki nem nyúl hozzá, csak én, neveti el magát.

Kávé webáruház prémium kínálattal!
08
Ápr

kávé webáruházunk kínálatában nem kell csalódnia, ugyanis prémium termékeket talál benne. A kávézás mindenkinek mást jelent, hiszen egyik kávé sem ugyanolyan, mindenki másképp issza, mindenkinek más fajta a kedvence. Van, aki édessé cukrozza, van aki ragaszkodik a keserűségéhez és olyan kávéfogyasztók is vannak, akik a tejet, cukrot vagy mézet is mesterien vegyítik a fekete kávéval. Ízek és ízlések különbözőek, de maga a kávé sem minden kávéscsészében ugyanolyan. A minőségi kávé a lényege az egész kávé élménynek. Hiába az édes cukor, a különleges tej vagy a precíz arányok kikísérletezése, ha a kávé nem finom. Ezért érdemes mindig kitartani az igazán jó kávé mellett, mert abban sosem csalódik a kávé rajongó.

Bio szemes kávé: természetes, finom, egészséges!
08
Ápr

Bio szemes kávét vásárolni teljesen elfogadott dolog, sőt egyenesen már követelmény. Kik vásárolnak ilyen kávét és mi a különbség a hagyományos kávéhoz képest? A bio termékek egy magasabb szintet képviselnek az előállított, termesztett, gyártott termékek világában, mert különleges körülmények között készülnek. Ez a bio szemes kávékra is igaz és azokra a bio termékekre is, amiket a webshopunkban találnak a vásárlók.

Nespresso kompatibilis kávékapszula Dallmayr rajongóknak!
08
Ápr

Nespresso kompatibilis kávékapszula vagy pedig eredeti Nespresso kávékapszula kerüljön a vásárláskor a kosarába? Ezen a kérdésen valószínűleg sok Nespresso kávégép tulajdonos szokott gyakran töprengeni. A döntés két esélyes. Vannak azok a Nespresso tulajdonosok, akik ragaszkodnak a márka termékeihez és kizárólag a Nespresso nevével fémjelzett termékeket használják és fogyasztják. Aztán ott van a másik tábor, aminek tagjai hagyják magukat elcsábítani és időről-időre kipróbálnak más termékeket is vagy visszatérnek ahhoz, amit korábban már fogyasztottak. Mivel léteznek Nespresso kompatibilis kávékapszulák is, miért ne lehetne azokat is kipróbálni?

A minőségi kávé titka
22
Márc

minőségi kávé megtalálása nem lehetetlen feladat, csupán tudni kell, hogy pontosan mit is keresünk. A kávé fogyasztása mindennapos dolog, sokan hódolnak ennek a kellemes szokásnak. Sokféle kávéfajta kerülhet a kávéfőzőbe és sokféle ízzel és minőséggel találkozhat egy kávéfogyasztó. A kávé fogyasztás élményét egyszerre több tényező is befolyásolja. Egyrészt fontos figyelni arra, hogyan és hol tároljuk a kávét, de az is lényeges, hogy mivel és hogy készül el a forró ital, végül mindennek az alapja, maga a kávé is hatással van arra, hogy finomnak ítéljük e a végeredményt.

Az arabica kávé jellemzőiről
10
Febr

Az arabica kávévalószínűleg az Ön kávés csészéjében is ott feketéllik! Honnan tudjuk mindezt? Onnan, hogy a világ kávé piacán közel 70%-ban az arabica kávé kapható! Miért pont ezt a fajta kávét kedvelik annyira és vásárolják olyan sokan? Ennek a fajta kávénak megvannak a maga előnyös tulajdonságai, így cseppet sem a véletlennek köszönheti, hogy az előkelő, első helyett vívta ki magának a kávé világában.

Minőségi szemes kávé: a Dallmayr minőségről
10
Febr

minőségi szemes kávét ne keresse máshol, csakis a Dallmayr termékkínálatában! Való igaz, hogy a világ kávé kereskedései telis-tele vannak kitűnő minőségű, változatos ízvilágú kávékkal, de mégsem vásárolja minden kávé rajongó ugyanazt az egy márkát.

Kávékapszula a minőségi kávéélmény az újrahasznosítás jegyében!
10
Febr

kávékapszula a modern kávézás megkerülhetetlen eleme! Azok, akik minden reggel egy forró, fekete itallal kezdik a napot, a kedvenc kávéjuk ízeit és formáját is megválaszthatják, a kapszulás kávé pedig az egyik legújabb lehetőség ilyen téren, amivel minden kávérajongónak érdemes megismerkednie.

Bio kávé, egy tudatos választás!
07
Jan

bio kávé is azoknak a bio termékeknek a sorát gazdagítja, amik nemcsak finomak, hanem még egészségesek is. A kávét kedvelőket persze nem kell arról meggyőzni, hogy szeretik a saját ízlésük szerint elkészített italukat. Azonban kávé és kávé között is van különbség, ezt a különbséget testesíti meg például a bio kávé is. Amit napi szinten fogyasztunk, az nem lehet akármilyen minőség és főleg nem lehet káros.

Szemes kávé, amiből finom és egészséges ital készül!
07
Jan

szemes kávé a leggyakoribb napindító ital, a közkedvelt főzött kávé alapja. A kávé, habár izgatószernek minősül és tulajdonképpen a drogok kategóriájába sorolható, élvezetes és minőségi ital, amit naponta többször, kisebb adagokban is el lehet fogyasztani. A szemes kávéból sokféle formában készülhet kávé, lehet forró, lehet jeges, édes, pikáns vagy készülhet belőle klasszikus, erős, rövid kávé is. A formájánál és az ízénél azonban sokkal lényegesebb a kávé hatása.

Nespresso kompatibilis kapszulákkal is tehet a környezetért!
07
Jan

Nespresso kompatibilis kapszula mindenkinek el tudja vinni a megfizethető és mégis élményekkel teli, minőségi kávézás tapasztalatát. A kapszulás kávéfőző egyre több kávéfogyasztó konyhájának az alapvető és körberajongott darabja. A kapszulás kávézás előnyei, kényelme és gazdag kínálata olyasmi, aminek nem sokan tudnak ellenállni.

A Dallmayr webshop ünnepi alkalmakra is jó választás!
11
Nov

Érkeznek az ünnepek, a téli időszak jócskán tartogat piros betűs dátumokból ünnepelni valót. A jó kívánságok, na és a kisebb-nagyobb meglepetések se maradhatnak el ilyenkor. A családi körben megtartott ünneplés mellett a kollégákat, ismerősöket, barátokat is illik meglepni egy kis ajándékkal.

A tea webáruházunkban immunerősítéshez is talál frissítőt!
11
Nov

A filteres teák kedvelője? A tea webáruházunkban minőségi termékeket talál, olyanokat is, amik nemcsak ízükkel, hanem gyógyhatásukkal is segítik egy nehezebb évszak átvészelését.

Dallmayr tea rendeléssel nem marad kedvenc teája nélkül!
12
Okt

A teázásra mindig van jó alkalom, de a hűvösebb idő azokat is a teás dobozok köré csalogatja, akik nem fogyasztanak teát napi szinten. A teázás igazi élményét csakis minőségi teák fogyasztásával lehet megtapasztalni. A válogatott tealevelekből, elismert ültetvényekről származó teákból készült termékek senkinek nem okoznak csalódást.

Dallmayr kávé áraink a minőségről árulkodnak!
12
Okt

Az igazi kávé szakértők jól tudják, hogy kávé és kávé között milyen óriási különbség van. Az egyik csésze kávé egyáltalán nem ugyanolyan, mint a másik, ez már az ízekből is megállapítható. Általában a kiválasztott termék minősége egyenesen arányos az árával, tehát minél jobb egy kávé, annál magasabb lehet az ára is.

Kávé ajándékcsomagok a Dallmayrtól! Exkluzív meglepetés minden alkalomra!
12
Okt

A kávé az az ital, ami sokak számára a napindítás alapvető hozzávalója. A reggel nem kezdődik el addig, amíg ki nem itták az első csésze forró, fekete italt. Vannak, akik kifejezetten azért isznak kávét, mert kedvelik az ízét, szívesen választanak a sokféleképpen elkészíthető italból a napszaknak vagy a hangulatuknak megfelelő változatot. A kávézás, a teázáshoz hasonlóan igazi szerelemmé is válhat, sokan nemcsak néha isznak egy-egy csésze kávét és nem találomra vásárolnak a boltok polcain kihelyezett termékekből, hanem tudatosan készítik az italt és választanak kávét.

Bio kapszulás kávé: miért érdemes?
24
Szept

Minden reggelt egy csésze ízletes kávéval indítani bearanyozza a nap hátralévő részét, ez nem is kérdés. Ha ez a csésze kávé még egészséges is, az még jobb. És ha az elkészítése is egyszerű és gyors, annál egyszerűen nem lehet jobb! Könnyedén megoldható, hogy mindhárom feltétel teljesüljön, hiszen a bio kapszulás kávék igazán finomak, könnyű őket elkészíteni egy kapszulás kávéfőző segítségével, és mivel biotermékek, az egészségünkre is jó hatással vannak.

 

Bio őrölt kávé: induljon egészségtudatosan a nap!
24
Szept

A kávérajongók többsége a szemes kávét favorizálja, ami valahol érthető, hiszen tovább megmarad az aromaintenzitás, frissebb az ízélmény, és még sorolhatnánk hosszasan. Azonban az őrölt kávéknak is megvan a maguk létjogosultsága, mivel sokaknak nincs idejük minden reggel az őrléssel is foglalatoskodni. Ennek persze akad hátránya, ám kiküszöbölhető, és így lényegesen kényelmesebb és gyorsabb lehet a reggeli készülődés.

Bio szemes kávé: mitől bio?
24
Szept

Az egészségtudatos táplálkozás napjainkban egyre fontosabb egy egyre szélesebb réteg számára. Ezek azok az emberek, akik nem csak a saját, de a bolygó egészségét is szem előtt tartják, és igyekeznek olyan termékeket vásárolni, amelyeket vegyszerek, műtrágya és szintetikus, toxikus anyagok nélkül, ellenőrzött körülmények között termelnek meg. Ilyenek lehetnek különféle zöldségek, gabonák, illetve ezek közé tartozik akár a bio szemes kávé is.

Hidegen csurgatott kávé: nem csak nyáron élvezetes!

Aki szereti a kávét, forrón issza – ez egy olyan kijelentés, ami sok kávérajongónál jelenti az alfát és ómegát, azonban a nyári kánikulában sokkal jobban esik valami, ami jéghideg. Ez komoly dilemma, hiszen a kávé alapvetően ténylegesen forrón a legjobb, de kinek van kedve valami meleget inni, amikor a külső hőmérséklet meghaladja a 30°C-ot? Nos, erre a problémára született megoldásként a jeges kávé!

A Dallmayr kávékról bővebben
14
Szept

A Dallmayr kávék több, mint 300 évre nyúlnak vissza, hiszen a cég az 1700-as évben kezdte meg működését, ekkor még nem ezen a néven. Egy Stammhaus néven bejegyzett delikát üzletről van szó, amelyet egy bizonyos Christian Reitter alapított, majd ezt az üzletet 1870 környékén Alois Dallmayr vásárolta meg, és át is nevezte. Nem maradt azonban sokáig a tulajdonában, ugyanis 25 év múlva, 1895-ben eladta Therese Randlkofernek. A cég története innen emelkedett a mostani magasságokig, Therese ugyanis rendkívüli üzleti érzékkel és jó kapcsolatokkal megáldott asszony volt: a vezetésével a cég a bajor királyi ház és a német császári udvar udvari szállítója lett.

Szálas teák: mit érdemes tudni róluk?
14
Szept

Ön is kedveli az ízletes teákat, de a konyhaszekrényében csak filteres teák találhatóak? Itt az ideje megismerkednie a szálas teákkal, mert a teázás új dimenziói nyílhatnak így meg Ön előtt!

A tökéletes kávé titka a víz fontossága
17
Júl

A kávé – mondhatni – alapeleme a víz, ám sokan nem tudják, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen vizet használunk kávéfőzéshez. A túl kemény víz ront a kávé minőségén, de a túl lágy sem az igazi: a megrögzött kávéimádók a tiszta forrásvizet szokták emlegetni, ám ezt csak kevesen tudják beszerezni.

Kávépörkölési módok
17
Júl

Ahhoz, hogy a kávébogyók szüretelésétől a forró italig eljuthassunk, számos lépést kell megtennünk, és mindegyik ugyanolyan fontos a végeredmény minőségét illetően – az egyik ilyen a pörkölés, amelynek többféle módja is létezik. A kávészaküzletekben kapható babkávék színe a világos, meleg barnától az olajosan csillogó sötétbarnáig terjed, és ez a kávépörkölési módoktól függ.

A kávétípusokról bővebben
17
Júl

Ha betérünk egy kávézóba, és egyszerűen csak egy kávét innánk, akkor valószínűleg egy espressot fogunk kapni, ami a legalapvetőbb kávétípus napjainkban. Neve a készítésének gyorsaságára utal, elkészítéshez 7g őrölt kávéra és 50 ml forró vízre van szükség, elkészülte után pedig 30-35 ml forró italt kapunk, ami mogyoróbarna színű, márványos krémes-habos felső réteggel rendelkezik.

Milyen kávét rendeljünk, azaz útmutató kezdő kávékedvelőknek
18
Jún

A kávérendelés egy kávézóban többnyire zavarba hozza azokat, akik nem igazodnak ki a kávétípusok között – ők azok, akik minden esetben ugyanolyan kávét rendelnek, mert nem merik kipróbálni az egyéb különlegességeket, ezért az alábbiakban a legkedveltebb kávéital-típusokat mutatjuk be.

Kávé webshopunk tanácsai az őrlési finomság kiválasztásáról
18
Jún

Kávé webshopunkban őrölt és szemes kávé is kapható, és természetesen mindkettőből kiváló ital készíthető, ám érdemesebb az utóbbit választani, hiszen a szemes kávé lényegesen hosszabb ideig őrzi meg a minőségét, mint az őrölt, és minden egyes alkalommal ugyanazt az ízintenzitást lehet elérni, ha frissen őrlik meg a kávészemeket. Sokan mégis az őrleményt vásárolják, aminek számos oka lehetséges, de a leggyakoribb, hogy nem tudják, hogyan, milyen szemcsefinomságúra kell megőrölniük a kávét a tökéletes ízélmény érdekében, és inkább a gyártóra bízzák az előkészítést. Pedig lényegesen jobb ötlet szemes kávét vásárolni egy kávé webshopban, csupán egy kis tudást kell összegyűjteni az elkészítéséhez – ehhez nyújtunk az alábbiakban egy kis segítséget.

Az arabica kávéról bővebben
18
Jún

A kávécserjének számtalan alfaja létezik, és folyamatosan kerülnek elő az újabbnál újabbak, hiszen a nemesítés mind a mai napig folyik, aminek köszönhetően minden évben több újdonsággal is találkozhatunk a boltok polcain, bár természetesen ehhez az érlelésnek és a pörkölésnek is van köze. A leginkább elterjedt kávéfajta az Arabica kávé, amelynek számos alfaja ismert, de alapvetően ugyanarról a tőről fakadnak mind.

Amit a szálas teáról tudni érdemes
29
Máj

A szálas tea a Camellia sinensis leveleiből készülő főzet – ebből levonható a következtetés, hogy a gyógynövényekből, illetve a gyümölcsökből készülő, forró italok gyakorlatilag nem nevezhetőek teának, hiába terjedtek el ebben a formában a köznyelvben. Két alapvető változata létezik: a kínai teacserje (Camellia Sinensis Sinensis) és az asszámi teacserje (Camellia Sinensis Assamica), illetve ezeken túl még számos hibrid variánst is találhatunk, ami a növény kiváló alkalmazkodóképességének köszönhető. Szálas teából hat fő típussal találkozhatunk: a zöld, a fekete, az oolong, a fehér, a sárga és a posztfermentált, sötét teák az egész világon elterjedtek.

További tudnivalók a szemes kávékról
29
Máj

Amikor szemes kávét vásárolunk, akkor érdemes pontosan tudni, hogy mi is az, amit a csomagolás rejt. Többnyire csak az látszik egyértelműen, hogy az adott kávé robusta, vagy arabica-e, de ennél lényegesen több tudnivalóval is ellátnak bennünket a forgalmazók, amennyiben beszéljük a nyelvüket.

Nespresso kompatibilis kávékapszulák széles választékban!
29
Máj

Webáruházunkban a szemes kávék mellett kávékapszulákat is forgalmazunk, méghozzá széles választékban és kedvező áron. Sokan tartanak a kapszulás kávétól, pedig számos előnye van az alacsony költségektől kezdve egészen a mindig azonos minőségig, ráadásul meglehetősen régi találmányról van szó, tehát kiforrottnak is tekinthető.

Mit érdemes tudni a Dallmayr szemes kávékról?
28
Ápr

A Dallmayr cég története több mint 300 éves, és mind a mai napig családi tulajdonban van. Eredete az 1700-as évre nyúlik vissza, amikor is egy müncheni kereskedő, bizonyos Christian Reitter megalapította delikát áruházát, a Stammhaust, ami 1870 körül Alois Dallmayr tulajdonába került – az ő nevét viseli a cég. Alois Dallmayr 1895-ben eladta az üzletet Therese Randlkofernek, akinek vezetésével a Stammhaus az egyik vezető európai delikát áruház lett, majd ebből alakult ki az a cégóriás, minek a Dallmayr-t ma ismerjük.

A Dallmayr kávék termőterületei
28
Ápr

A Dallmayr szemes kávékat a világ szinte minden területéről szerzik be – természetesen csak onnan, ahol lehetséges a termesztésük. Az úgynevezett kávéövbe eső országok közül nagyjából 50 exportra is termel; a klímájuk és domborzati viszonyaik optimális élőhelyet jelentenek a kávécserjék számára, az éghajlatuk pedig a kávétermesztéshez tökéletes feltételeket biztosít.

A kávé története röviden
28
Ápr

Létezik egy legenda, illetve annak két változata a kávé történetéről. Az egyik szerint egy etióp juhász, a másik szerint pedig egy ott térítő szerzetes megfigyelte, hogy a kecskéi élénkek maradnak még késő este is, ha napközben egy bizonyos cserje vörös színű bogyóit eszegetik. A gyümölcs fogyasztása az emberre is élénkítő hatással volt, majd kialakult a jelenleg is használatos módszer a kávé elkészítésére. Tény, hogy i.sz. 1.000 körül Avicenna már gyógyszerként használta a kávét, és egy néven nem nevezett, keserű, élénkítő hatású ital a régebbi, arab mondákban is szerepel.