Kávé mellett

Bio kapszulás kávé: miért érdemes?

2020.09.24 13:03
Bio kapszulás kávé: miért érdemes?

Minden reggelt egy csésze ízletes kávéval indítani bearanyozza a nap hátralévő részét, ez nem is kérdés. Ha ez a csésze kávé még egészséges is, az még jobb. És ha az elkészítése is egyszerű és gyors, annál egyszerűen nem lehet jobb! Könnyedén megoldható, hogy mindhárom feltétel teljesüljön, hiszen a bio kapszulás kávék igazán finomak, könnyű őket elkészíteni egy kapszulás kávéfőző segítségével, és mivel biotermékek, az egészségünkre is jó hatással vannak.

 

És hogy mitől bio egy bio kapszulás kávé? Elsősorban az előállítási mód határozza meg, mitől lesz valami bio, és ez természetesen az alapokat jelenti. Egy biotermék minden alapanyagának ellenőrzött forrásból kell származnia, ahol semmilyen műtrágyát, vagy vegyszert nem használnak fel a termesztéshez. A bio kapszulás kávék esetében ez annyit tesz, hogy a kávécserjéket abszolút nem permetezik semmivel, a kártevőiket mechanikusan távolítják el, azaz kézzel szedik le a cserjéről a különféle rovarokat és egyéb, a levelekkel, esetleg a terméssel táplálkozó állatokat, és a feldolgozás során sem használnak semmi olyasmit, ami nem felel meg az ide vonatkozó előírásoknak.

Ha a biotermékekről esik szó, sokan a teljesen organikus, az ökológiai egyensúlyt is figyelembe vevő termékekre asszociálnak, holott a kettő nem keverendő össze, akadnak ugyanis különbségek. Egy ökoterméknél nem lehetünk biztosak abban, hogy nem használtak hozzá semmilyen vegyszert, viszont abban igen, hogy a Földre nem jelentenek veszélyt sem a készítésük, sem a lebomlásuk során. Ezzel kapcsolatban lehetnek aggályok azokban, akik a bio kapszulás kávé megvásárlásán gondolkodnak, ám szerencsére ezeket el tudjuk oszlatni.

A bio kapszulás kávék természetesen kapszulába csomagolva jutnak el a vásárlóig, aki így kényelmesen, egy gombnyomással tudja elkészíteni a reggeli italát, azonban a művelet után ott marad a kapszula, mint egyfajta melléktermék. Mivel műanyagból és alumíniumból készül, komoly környezetterhelést jelenthet a mindennapos használata, ám egyrészt újrahasznosított anyagokból állítják elő őket, másrészt a használat után újból újrahasznosíthatóak! Erre számos program indult már, ám magunk is tehetünk azért, hogy a használt kapszuláink ne jussanak a természetbe, hanem más termékek, vagy éppen pont kávékapszulák előállításához használják fel őket!

Amennyiben bio kapszulás kávét szeretne vásárolni, tekintse meg Ön is választékunkat! A Dallmayr bio kapszulás kávéi nem csak kényelmesebbé és gyorsabbá teszik a reggeli kávéfőzést, hanem csodálatos ízélményekkel gazdagítják Önt mindennapjai során. A környezet védelméért is sokat tehet a Dallmayr bio kapszulás kávéi által, hiszen maga a kapszula nem tartalmaz alumíniumot, mint a hagyományos típusok, ráadásul az anyaga komposztálható, azaz viszonylag gyorsan lebomlik.

Válassza Ön is a Dallmayr bio kapszulás kávéit, ha az íz mellett az egészség és a kényelem is fontos az Ön számára, és rendeljen webáruházunkból csupán néhány kattintással! Amennyiben kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!