Kávé mellett

Bio őrölt kávé: induljon egészségtudatosan a nap!

2020.09.24 12:54
Bio őrölt kávé: induljon egészségtudatosan a nap!

A kávérajongók többsége a szemes kávét favorizálja, ami valahol érthető, hiszen tovább megmarad az aromaintenzitás, frissebb az ízélmény, és még sorolhatnánk hosszasan. Azonban az őrölt kávéknak is megvan a maguk létjogosultsága, mivel sokaknak nincs idejük minden reggel az őrléssel is foglalatoskodni. Ennek persze akad hátránya, ám kiküszöbölhető, és így lényegesen kényelmesebb és gyorsabb lehet a reggeli készülődés.

Az őrölt kávék szerelmesei között is egyre többen vannak, akik a kiemelkedő minőséget keresik, de más szempontok is fontosak a számukra. Ilyen lehet például a fenntartható gazdálkodásból származó termék, a vegyszerek mellőzése, és persze a megfizethető ár. A Dallmayr bio őrölt kávéi mindhárom feltételt teljesítik!

A Dallmayr bio őrölt kávéi a cégtől megszokott minőséget kínálják azoknak, akik mellettük döntenek, azonban ennél jóval többet is. E termékek egészen a származási helyükig visszakövethetőek, ami nagy vonalakban Latin-Amerika, közelebbről pedig Peru hegyvidéke, ahol tökéletesek a körülmények az Arabica kávék termesztéséhez. Ennek, illetve a különleges bánásmódnak köszönhetően a Dallmayr bio őrölt kávéi a legjobbak között szerepelnek ebben a szegmensben!

Vannak akiket megrettent a bio szócska, aminek számos oka lehet. Sajnos ezt a kifejezést sokan rosszul értelmezik, mások pedig – szándékosan, vagy anélkül – rosszul használják a termékeik reklámozásához. Ebből félreértések születnek, hiszen vannak olyan gyártók, illetve termelők, akik szerint a bio szó feltüntetése a csomagoláson feljogosítja őket arra, hogy a termékeiket a szokásosnál jóval magasabb áron értékesítsék. Érthető tehát az aggodalom azok részéről, akik ferde szemmel néznek a biotermékekre, de szerencsére a Dallmayr bio őrölt kávéi kapcsán nincs okuk az aggodalomra.

A nemzetközi kereskedelmi szervezetek minősítő programjai, és közülük is kiemelkedve az UTZ folyamatosan figyeli a különféle termékeket, és természetesen minősíti is őket. A Dallmayr bio őrölt kávéi esetében teljesen biztosak lehetünk abban, hogy amit megvásárolunk, az 100%-ban bio termék, ráadásul a Fair Trade követelményeinek is eleget tesz.

A Fair Trade leginkább a fejlődő országokból származó termékek kapcsán ismeretes.  Lényege, hogy olyan árban állapodik meg a kereskedő és a termelő, amely az utóbbiak anyagi- és energiafordításait figyelembe veszi, emellett szem előtt tartja a gazdasági, szociális és ökológiai körülményeket is.
A Fair Trade követelményeinek betartása ez esetben azért fontos, mert ha ezt sehol sem látjuk egy "bio" termék kapcsán, akkor valószínűleg a bio megnevezés sem igaz. A Fair Trade ugyanis segíti a termelőket a különböző hatású vegyszerek mellőzésében és az ökológiailag is megfelelő gazdálkodás kialakításában.

A Dallmayr bio őrölt kávéi minden tekintetben megfelelnek mind a Fair Trade, mind a "bio" minősítés szabályainak, az áruk pedig kedvező, így megéri mellettük dönteni! Rendeljen Ön is webáruházunkból, és ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!