Kávé mellett

Bio szemes kávé: mitől bio?

2020.09.24 12:52
Bio szemes kávé: mitől bio?

Az egészségtudatos táplálkozás napjainkban egyre fontosabb egy egyre szélesebb réteg számára. Ezek azok az emberek, akik nem csak a saját, de a bolygó egészségét is szem előtt tartják, és igyekeznek olyan termékeket vásárolni, amelyeket vegyszerek, műtrágya és szintetikus, toxikus anyagok nélkül, ellenőrzött körülmények között termelnek meg. Ilyenek lehetnek különféle zöldségek, gabonák, illetve ezek közé tartozik akár a bio szemes kávé is.

A biotermékekkel megóvhatjuk az egészségünket a modern világ számos káros hatásától, ám önmagukban nem elegendőek. A mozgás ugyanúgy fontos, méghozzá – ha lehetséges, akkor – minden nap. Nem kell azonban sokra gondolni, hiszen izzasztó edzéseket nem is szabad minden nap végezni. Fél óra gyaloglás minden egyes nap, és a szervezetünk sokkal jobban működik, könnyebben dolgozza fel a tápanyagokat, kevesebbet raktároz, és ha minden reggelnek egy csésze bio szemes kávéból készült napindítóval vágunk neki, a világ is szebb lesz!

Fontos azonban, hogy a bio- és az ökotermékek nem keverendőek össze. Az ökotermékek a környezetvédelem jegyében készülnek, vagyis az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítják őket elő. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne használhatnának hozzájuk olyan vegyszereket, amelyek a környezetre ugyan nem károsak, az emberi szervezetre nézve azonban nem feltétlenül jelentenek előnyt. Persze ez nem általános, az viszont szabály, hogy utólagos vizsgálatokkal nem lehet semmit biotermékké minősíteni.

A biotermék egyik fő ismérve, hogy mennyiségben elmaradnak vegyszerekkel kezelt termékektől, és magasabb költséggel állíthatóak elő. A valóban bio biotermék mindig drágább, de magasabb minőséget is képvisel. Ez annak köszönhető, hogy a biotermékek esetében a tápanyag-utánpótlás csak szerves eredetű tápanyag-utánpótlásra alapozott lehet, és a kártevőket is mechanikus úton irtják. A kórokozókkal szemben olyan természetes eredetű, az ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett szereket használnak, amelyek nem szívódnak fel a növényekben, és vízzel könnyen lemoshatóak.

Napjainkban számtalan helyen szerezhetünk be biotermékeket, így bio szemes kávét is. Fontos azonban odafigyelni arra is, hogy a termék ellenőrzött legyen, vagyis csak hiteles forrásból szabad biotermékeket vásárolni! Szerencsére aki keres, az talál is, és ehhez nem is kell messzire menni, hiszen az interneten rengeteg olyan webáruház található, amely kifejezetten a biotermékekre specializálódott. Így otthonról vásárolhatunk be szinte mindent, ami az egészségtudatos táplálkozáshoz szükséges lehet, amit aztán házhoz is hoznak.

Amennyiben szinte mindent sikerült már beszereznie, amivel óvhatja az egészségét, ám a bio szemes kávé még hátravan, akkor nálunk a legjobb helyen jár! Webáruházunkból többféle bio szemes kávét is megvásárolhat, így változatossá teheti a reggeleit! Tekintse meg választékunkat, majd adja le rendelését csupán néhány kattintással, és pár napon belül már főzheti is az első egészségtudatos kávét az otthonában!

Ha kérdése lenne a bio szemes kávékkal, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!