Kávé mellett

Bio szemes kávé: természetes, finom, egészséges!

2021.04.08 13:10
Bio szemes kávé: természetes, finom, egészséges!

Bio szemes kávét vásárolni teljesen elfogadott dolog, sőt egyenesen már követelmény. Kik vásárolnak ilyen kávét és mi a különbség a hagyományos kávéhoz képest? A bio termékek egy magasabb szintet képviselnek az előállított, termesztett, gyártott termékek világában, mert különleges körülmények között készülnek. Ez a bio szemes kávékra is igaz és azokra a bio termékekre is, amiket a webshopunkban találnak a vásárlók.

A bio természetest, adalékanyag menteset jelent. Egy csomag szemes kávéban miféle adalékanyag lehet kérdezhetnénk, hiszen az csak kávészemekből áll. Minden a kávéültetvényeken kezdődik. Van különbség ültetvény és ültetvény között is. A bio kávé ökológiai gazdálkodásban növekszik, olyan környezetben szüretelik és készítik elő, ahol teljesen kizárták a vegyszerek használatát. Ennek köszönhetően a bio szemes kávéban nincsenek szermaradványok, amit más termékben ki lehet mutatni.

Ez a módszer tulajdonképpen a régi módszerekhez nyúlik vissza, amikor még nem ismerték a mesterségesen előállított vegyszereket és adalékokat az emberek. A vegyszerek kizárásával egészségesebb, természetesebb, bio szemes kávé kerül a csomagolásba és a természet sem szenved el akkora terhelést a gazdálkodás, termesztés, állattartás stb. során. Ha nem kerül vegyszer a vizekbe, a földbe, a növényekbe, akkor azok a maguk módján fejlődnek, növekednek, nem módosítják őket és zavarják meg az eredeti folyamatokat. A környezetvédelem és a fenntarthatóság, az egészségesebb életmód egyik kulcsa az ilyen gazdálkodásokból származó termékek fogyasztása.

bio szemes kávé termesztésénél és előállításánál semmilyen növényvédő szert, műtrágyát, talajjavító szert nem használhatnak, nem módosíthatják a növényeket. Erről az ökológiai gazdálkodásnak tanúsítvánnyal is kell rendelkeznie, amit független szervezetek állítanak ki. Ahhoz, hogy egy korábban nem ökológiai gazdálkodás azzá váljon, legalább kettő év szükséges. Ennyi idő kell ahhoz, hogy minden feltétel teljesülni tudjon és a termékek csomagolásán fel lehessen tüntetni a megkülönböztető jelet, ami a bio készítményre utal.

Aki bio szemes kávét választ, az nemcsak minőségi és egészségesebb kávét választ, hanem a a jövőre is gondol, sokat tesz azért, hogy megóvja az eljövendő generációk számára az élőhelyünket, ezt a csodálatos bolygót.

Amennyiben Ön is elkötelezett híve a környezetvédelemnek, igyekszik az életében egyre inkább tudatosabban fogyasztani és nem utolsó sorban ragaszkodik a minőségi termékekhez, akkor nálunk jó helyen jár! Forduljon bizalommal a webshopunkhoz, ha finom és kiemelkedő színvonalú, ökotudatos termékeket szeretne vásárolni! Egy csomag kávé megvásárlásával is sokat tehet azért, hogy saját magnak és a környezetnek se ártson.

Válogasson minőségi bio szemes kávéinkból és lepje meg vele magát vagy másokat! A kedvező árakat és a széles választékot garantáljuk! Amennyiben szeretne tájékozódni termékeinkről, szolgáltatásainkról, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot a honlapunkon szereplő bármelyik elérhetőségen!