Kávé mellett

Kávékapszula a minőségi kávéélmény az újrahasznosítás jegyében!

2021.02.10 14:04
Kávékapszula a minőségi kávéélmény az újrahasznosítás jegyében!

kávékapszula a modern kávézás megkerülhetetlen eleme! Azok, akik minden reggel egy forró, fekete itallal kezdik a napot, a kedvenc kávéjuk ízeit és formáját is megválaszthatják, a kapszulás kávé pedig az egyik legújabb lehetőség ilyen téren, amivel minden kávérajongónak érdemes megismerkednie.

kávékapszula egy kompakt adag kávét jelent, amit csak bele kell helyezni a kapszulás kávégépbe és pillanatok alatt elkészül a friss, forró, aromás, minőségi kávé. A kávékészítés egyik legkényelmesebb módjáról van szó, hiszen nagyon egyszerűen, rövid idő ráfordítással készülhet el a kedvenc ital. Azonban a legkényelmesebb dolgokra jellemző, hogy a legártalmasabbak, legalábbis a környezetünkre nézve.

Sajnos nincs ez másképp a kávékapszulákkal sem. Gondoljunk bele, hogy egy ilyen kapszula tulajdonképpen egyszer használatos, a kávéfőzés után azonnal megy a szemétbe. Az alapanyag viszont többféle és olyan speciális összetevőkből áll, hogy nincs lehetőség arra, hogy bármelyik szeletív kukában landoljon. A kapszula csomagolása tartalmaz műanyagot és alumíniumot is, a felhasználása után pedig benne marad a kávézacc is. Ebből következik, hogy nem illik egyik szelektív kukába sem. Mégis van módja a kávékapszula újrahasznosításának.

Ahogyan a szelektív hulladékgyűjtés is egy kicsivel több odafigyelést és szervezést igényel, úgy a kávékapszula újrahasznosítása érdekében tett előkészületek is több türelmet követelnek meg, de minden esetben eredményt is nyújtanak. A vásárlónak csupán annyi a teendője, hogy minden, elhasznált kávékapszulát egy teljesen külön helyre, dobozba vagy papír zacskóba gyűjt, majd pedig, ha elég sok összegyűlt, akkor leadja azokat a kijelölt helyen.

A nagy kávé gyártók között, akik kapszulás változatot is forgalmaznak, már egy többen szervezik meg saját maguk a kávékapszulák begyűjtését. A vásárlóknak például lehetőségük van futárnak átadni a hulladékot vagy egy kijelölt gyűjtő helyre elmenni vele. Innentől kezdve a többi már megy a maga útján. Az újrahasznosítás lépései elvisznek egészen odáig, hogy a kávékapszula hulladékából merőben új dolgok születnek, amiket szintén lehet a hétköznapokban használni, hogy aztán vissza kerüljenek a körforgásba.

Milyen formában tudnak újjászületni a kidobott és összegyűjtött, majd újrahasznosított kávékapszulák? Amihez alumínium szükséges például, az mind készülhet hulladék kapszulából, ilyen például a toll, a kerékpár váz is. Nem kell lemondania a kedvenc kávéjáról és bűntudat nélkül hódolhat a megszokott kávéélménynek, anélkül, hogy a kapszulás kávét el kellene felejtenie.

A Dallmayr kávé webshopjában a kapszulás kávékból szintén hatalmas és izgalmas kínálat elérhető. Vásároljon kedvenceiből kedvező áron és ne feledkezzen meg a finom csésze kávé elfogyasztását követően az újrahasznosításról, illetve a szelektív gyűjtésről sem! A minőségi kávéélmény nálunk kezdődik, de az Ön konyhájában folytatódik a környezettudatos újrahasznosítás. A kávékapszuláinkról mindent megtudhat a honlapunkon szereplő bármelyik elérhetőségen!