Kávé mellett

Kávékülönlegességek a világ minden tájáról: Dallmayr Röstkunst

admin
admin
Kávékülönlegességek a világ minden tájáról: Dallmayr Röstkunst

Büszkén mutatjuk be Magyarországon elsőként a Dallmayr Röstkunst kávékülönlegességeit, amelyeket itthon kizárólag a Moccabit webshopban szerezhetsz be! A Dallmayr 13 single-origin szemes kávéját hoztuk el neked: Tanzániából, Etiópiából, Indiából, Kenyából, Kolumbiából, és további egzotikus országokból származnak azok a kávészemek, amelyekből most már te is elkészítheted reggeli italod. A kávé a szenvedélyünk: szeretjük aromáját, illatát, és mindent, ami belőle készülhet. Éppen ezért nagy öröm nekünk, hogy ilyen különlegességeket kínálhatunk nektek, kávé rajongóknak!

Lássuk, mitől is olyan különlegesek ezek a Dallmayr kávék?

A single origin a termőterület szerint szelektált kávét jelöli, ami biztosítja az állandó minőséget. Ha megkóstolsz egy kávét, és megszereted az ízét, tudhatod, hogy legközelebb is ugyanerre az ízélményre számíthatsz. Az ültetvénykávé magas minőségét garantálja, hogy jellemzően kézműves jelleggel dolgozzák fel a kávészemeket. Ismerkedjünk meg tehát a Dallmayr egzotikus forrásaival!

Dallmayr Röstkunst Ethiopian CrownDallmayr Röstkunst Ethiopian Crown

A kávé eredeti hazájából, Etiópiából származik ez a single-origin 100% arabica különlegesség. Az exluzív Yirgacheffe kávé kis ültetvényeken érlelődik 2000 méteres magasságban. Elegáns ízvilága enyhén fűszernövényekre emlékeztet, ez teszi a kávé szerelmesei számára igazán vonzóvá.

 

Dallmayr Röstkunst Columbia Pink BourbonDallmayr Röstkunst Columbia Pink Bourbon

Aprólékos gondozást és sajátos termesztési feltételeket igénylő ritka arabica fajtából, Bourbonnal állítják elő. A rózsaszín kávécseresznyét kézzel, a szokásosnál később szedik le, ez ad a kávénak csodálatos, gyümölcsös ízmélységet: ribizlire, áfonyára emlékeztet.

 

Dallmayr Röstkunst Kenya Top GakuyuiniDallmayr Röstkunst Kenya Top Gakuyuini

A Kenya-hegy már nem működő vulkánjának lábánál húzódik az a termékeny hegyvidéki terület, ahonnan ez a kávé is származik. 1800 kistermelő, többségében nők fogtak össze a Thirikwa gazdálkodói szövetkezetben, ők készítik azt az első osztályú arabica kávét, amit most te is megkóstolhatsz.

 

Dallmayr Röstkunst Java Jampit EstateDallmayr Röstkunst Java Jampit Estate

Világszerte népszerű a kávé-ínyencek körében ez a különleges ültetvénykávé, amely az indonéz Jampit Estate vulkanikus talajú kávéfarmjáról származik. A Dallmayr pörkölés művészetével tökéletesített arabica kávéban kibontakozik a méz, mandula és csokoládé jellegzetes aromája.

 

Dallmayr Röstkunst Gombe Jane Goodall SiegelDallmayr Röstkunst Gombe Jane Goodall Siegel

Tanzániából, a Gombe Nemzeti Park körüli dombokról származik ez a kiváló arabica kávé, melyet olyan gazdálkodók állítanak elő, akik számára kiemelten fontos a természet megóvása. A régió csimpánzainak természetes élőhelyének védelméért végzett munkájukért meg is kapták a Jane Goodall fenntarthatósági pecsétet.

Dallmayr Röstkunst Hawaii KonaDallmayr Röstkunst Hawaii Kona

Évente csak néhány tonna készül a Kona 100% arabica kávéjából, ez teszi exkluzívvá ezt a Csendes-óceán térségéből származó, kiváló minőségű kávét.

 

 

Dallmayr Röstkunst Peru Amazonas FTODallmayr Röstkunst Peru Amazonas FTO

Kávé a felhőkből: Peru északi részén, az Amazon szélén virágzik ez a hegyvidéki arabica kávé. A Bague Grande biogazdálkodásból származik, Fair Trade tanúsítvánnyal rendelkezik.

 

Dallmayr Röstkunst Espresso MonacoDallmayr Röstkunst Espresso Monaco

A mediterrán kávékultúrát ötvözi a Dallmayr jellegzetes ízével és aromájával - így ízlelheted meg a bajor és az olasz életszemléletet egy csészében! Az arabica kávébab hosszú, intenzív pörkölési folyamaton megy keresztül, a hagyományos olasz módon. Ez eredményezi a testes, keserédes eszpresszó ízt.

 

Dallmayr Röstkunst Jamaica Blue MountainDallmayr Röstkunst Jamaica Blue Mountain

Mitől olyan különleges ez a 100% arabica kávé? Ez a világ egyetlen zöldkávéja, amelyet hagyományosan fahordókban exportálnak. A karibi hegyek hűvös éghajlatán a kávécseresznye tíz hónapig érlelődik - szemben az átlagos 5 hónapos érlelési idővel. Így érkezik meg a te otthonodba ez a gyöngyszem a Karib-térségből!

Dallmayr Röstkunst Sigri EstateDallmayr Röstkunst Sigri Estate

Egzotikus single-origin kávé Pápua Új-Guineából, az 1950-ben alapított Sigri Estate kávéültetvényről, amely az ország legjobb arabica kávéiról híres. A Dallmayr pörkölés művészetével tökéletesített kávé aromája papayára, mandulára és vaníliára emlékeztet.

 

Dallmayr Röstkunst India Parchment RobustaDallmayr Röstkunst India Parchment Robusta

Single-origin eszpresszó különlegesség 100% Robustából étcsokoládé, dohány és fahéj ízjegyekkel, a csészében finom crema-t alkot. Még az ínyencek is nehezen különböztetik meg az arabicától ezt a kiváló minőségű, nedvesen feldolgozott Canephora-t.

 

Dallmayr Röstkunst Costa Rica Tarrazu FincaDallmayr Röstkunst Costa Rica Tarrazu Finca

Single-origin 100% arabica kávé Közép-Amerika Svájcából, Costa Ricából! Oscar Madrigal Chacon családja évtizedek óta dolgozik a kiváló minőségű hegyvidéki kávé előállításán, a birtokot a Dallmayr-család is személyesen meglátogatta, mielőtt az egyedülálló kávészemek feldolgozásába belekezdtek volna.

 

Dallmayr Röstkunst Guatemala San SebastianDallmayr Röstkunst Guatemala San Sebastian

Guatemala-ban, a Fuego vulkán termékeny lejtőin található a San Sebastian birtok, ahonnan ez a különleges 100% arabica kávé származik. Finom ízvilág jellemzi, aromája kakaót, étcsokoládét idéz citrusos jegyekkel.