Kávé mellett

Minőségi szemes kávé: a Dallmayr minőségről

2021.02.10 14:07
Minőségi szemes kávé: a Dallmayr minőségről

minőségi szemes kávét ne keresse máshol, csakis a Dallmayr termékkínálatában! Való igaz, hogy a világ kávé kereskedései telis-tele vannak kitűnő minőségű, változatos ízvilágú kávékkal, de mégsem vásárolja minden kávé rajongó ugyanazt az egy márkát.

A Dallmayr a minőségi szemes kávé szinonimája, ezt be is bizonyítjuk a következő, rövid összefoglalóban, ami a márka neve alatt készült termékek előnyeiről szól. A cég erősségét képezik a szemes kávék, de emellett természetesen még egyéb típusokat, instant és kapszulás kávékat is forgalmaznak, melyek mind saját termékek.

minőségi szemes kávé titka természetesen az alapanyagban, vagyis a kávébabban rejlik. Köztudott, hogy a legjobb kávéültetvények Brazíliában vannak, itt teremnek azok a kávécserjék, amik a Dallmayr szemes kávék legjavát is adják. Brazílián kívül még a világ más tájain is kedvezőek a körülmények a kávé termesztéséhez és megvannak a hagyományai is ennek a tevékenységnek. Etiópia nem maradhat ki a sor elejéről, ami a kávé őshazája, de Kolumbia és a többi, dél-amerikai ország, Guatemala vagy Mexikó sem. Érdekesség, hogy a Dallmayr kávé kínálatban vannak olyan termékek is, amik India kávé ültetvényeiről származó kávébabból készülnek. A minőségi szemes kávé két fő fajtából készül, az arabica és a robusta, közülük az arabica az, ami a legelterjedtebb a világon, körülbelül 70%-ban lefedi a kávé piacát.

A minőségi szemes kávéról tehát nem túlzás azt kijelenteni a fenti információk ismeretében, hogy egyet jelent a kiváló dél-amerikai kávéval. Mitől olyan nagyszerű Dél-Amerika kávéja? A válasz természetesen összetett, hiszen több részletből adódik össze a kávé végleges minősége és a tulajdonságai. Amellett, hogy a kávécserjék kitűnő termésről gondoskodnak, a feldolgozás során alkalmazott eljárásnak is szerepe van abban, hogy létrejön a semmivel sem össze hasonlítható karakteres, aromás, édesebb jegyekkel is rendelkező ízvilág. A brazilok még mindig az úgynevezett száraz eljárást alkalmazzák a minőségi szemes kávéjukhoz, ami azért érdekes, mert a világ többi kávé ültetvényén már szinte mindenhol mosással dolgoznak. A másik oka a finom íznek az alacsonyabban fekvő ültetvények, a magasságnak köszönhetően ugyanis a kávé kevésbé savas és lágyabb az ízvilága.

A száraz eljárás többek között azért sem maradt meg a kávé iparban, mert kockázatos, több hibalehetőséget is rejt magában. A leszedett kávébabot megszárítják és így érik el a kávészemekben megtalálható jellegzetes ízt. A szárítás folyamata gyakorlatot igényel, mert, ha nem a megfelelő ideig tart, akkor a kávé erjedt ízű lesz, hiszen a kávébab megpenészedhet.

A Dallmayr minőségi szemes kávéi elviszik a konyhájába a kávéültetvények és a szárító műhelyek friss, aromás illatát, Önnek csupán a darálóba és a gépbe kell tennie, hogy elkészüljön a finom ital. A kávé szemes változata az, ami valóban sokáig megőrzi a kávé eredeti illatát, erre egyik formája sem képes a kávénak.

A Dallmayr minőségi szemes kávéi közvetlenül megvásárolhatóak a webshopból!