Kávé mellett

Nespresso kompatibilis kapszulákkal is tehet a környezetért!

2021.01.07 11:32
Nespresso kompatibilis kapszulákkal is tehet a környezetért!

Nespresso kompatibilis kapszula mindenkinek el tudja vinni a megfizethető és mégis élményekkel teli, minőségi kávézás tapasztalatát. A kapszulás kávéfőző egyre több kávéfogyasztó konyhájának az alapvető és körberajongott darabja. A kapszulás kávézás előnyei, kényelme és gazdag kínálata olyasmi, aminek nem sokan tudnak ellenállni.

A hagyományos kávéfőzőkkel ellentétben azonban a kapszulás kávéfőző megköveteli az olyan kapszula használatát, ami beleillik. Ezt ma már nem kell a gyártó vagy a márka által forgalmazott kapszulákra korlátozni, mert egyre több, kapszulás kávéfőzőhöz illő kapszulát gyártanak.

Nespresso kompatibilis kapszula is a termék kínálatunk része, ami nem véletlenül képvisel olyan népszerű kávét. Nincs szükség arra, hogy kizárólag Nespresso terméket vásároljon és használjon a kávégépéhez, egyszerűen csak válogasson a többi kapszulából, fedezzen fel újabb ízeket és kávékat!

Az áruházunkban a Nespresso kompatibilis kapszulákat a Dallmayr Capsa termék családja képviseli. Válassza ki, hogy melyik illik a kávégépébe, döntse el, hogy milyen ízvilág esne jól reggelente, illetve napközben és rendelje meg online!

Ne feledje, hogy a kávékapszulát használóknak is megvan a felelőssége a környezetvédelmet illetően, tehát ügyeljen arra, hogy hová dobja az elhasznált kávékapszulákat! A kávékapszulák és így a Nespresso kompatibilis kapszulák hulladékkal kapcsolatos kérdése napjainkban nagyon is aktuális. A kapszulák alapanyaga ugyanis műanyag és fém, valamint a benne maradt zacc is a szemetesbe kerül. Egyértelmű, hogy ezt nem lehet a hagyományos értelemben vett, szelektív módon gyűjteni, hiszen nem illik egyik tárolóba se. A fogyasztóknak a Nespresso kompatibilis kapszulákat is külön kell gyűjteniük annak érdekében, hogy azok a megfelelő helyre kerüljenek.

A Nespresso kompatibilis kapszulákból ennek köszönhetően újrahasznosítható hulladék válik. Ha nem a megfelelő gyűjtőbe kerülnek a kapszulák vagy egyszerűen szelektálás nélkül dobja ki őket, azzal terhet rak a környezetre, tovább növeli az egyébként is nagy mennyiségű hulladékot.

Nespresso kompatibilis kapszula is azok közé az eladott kávékapszulák közé tartozik, amiknek napjainkban csupán a 30 százalékát tudják újra hasznosítani. Nem kell lemondania a kapszulás kávé élményéről, csupán egy kis odafigyelés szükséges ahhoz, hogy ezzel az egyébként jelentősen hulladék mennyiség növelő termékkel ne terheljük feleslegesen a környezetünket!

Egyre több helyen veszik vissza az üres kávékapszulákat, amikből eltávolítják a zaccot, szétválasztják a műanyagot és az alumíniumot. Sosem tudhatja, hogy az Ön által leadott, használt Nespresso kompatibilis kapszulák milyen formában élednek újra! Íróeszköz, doboz, komposzt készül az alumíniumból és a zaccból. A napi 1-2 csésze kávé már több kilogramm újrahasznosítható anyagot jelent éves szinten. A mai alternatívák egyike sem teljesen környezetbarát, ha kávézásról van szó, de tudatos döntésekkel sokat tehet azért, hogy ne terhelje a kelleténél jobban a bolygót.