Kávé mellett

Szemes kávé, amiből finom és egészséges ital készül!

2021.01.07 11:36
Szemes kávé, amiből finom és egészséges ital készül!

szemes kávé a leggyakoribb napindító ital, a közkedvelt főzött kávé alapja. A kávé, habár izgatószernek minősül és tulajdonképpen a drogok kategóriájába sorolható, élvezetes és minőségi ital, amit naponta többször, kisebb adagokban is el lehet fogyasztani. A szemes kávéból sokféle formában készülhet kávé, lehet forró, lehet jeges, édes, pikáns vagy készülhet belőle klasszikus, erős, rövid kávé is. A formájánál és az ízénél azonban sokkal lényegesebb a kávé hatása.

Az nem titok, hogy a kutatók a szemes kávé, illetve a kávé, mint ital egészségre gyakorolt pozitív és negatív hatásairól is be tudnak számolni. Vajon melyek ezek a hatások, mi igaz belőlük és mi nem, egyáltalán, akkor most igyunk nyugodt szívvel kávét vagy inkább ne?

A szemes kávéból készült ital egyik legegyértelműbb hatása az, hogy élénkíti a fogyasztóját. Ez a benne található koffeinnek köszönhető. A koffein mértékletes fogyasztása nem okoz hosszú távon problémát, viszont az arra érzékenyeknél erős szívdobogást, izgatottságot képes előidézni. Ezen túl nem kell attól tartani, hogy valamilyen szív-és érrendszeri betegséget köszönhetünk a kávéhoz kapcsolódó szenvedélyünknek, ahogyan attól sem, hogy kivonja a kálciumot a csontokból és csontritkulást idéz elő. Az alacsony vérnyomással élőknek kifejezetten ajánlott egy kis koffein adag naponta. A túl sok kávé nem csak magasabb vérnyomást eredményez, hanem vízhajtó hatással is rendelkezik, ezért fontos ügyelni a megfelelő mértékű hidratálásra.

A kávé segíti az emésztést, antioxidáns hatású, klorogénsav tartalmánál fogva még az egészségre is kedvező hatással van. Ha ezt szeretnénk kamatoztatni, válasszunk a szemes kávék közül Arabica vagy zöld kávé típusokat. Rendszeresen fogyasztva tehát jelentősen csökkenthetjük a kávéval a daganatos megbetegedések kockázatát, emellett pedig a cukor betegség kialakulásának esélyét is minimalizálni lehet. Persze nem mindegy, hogy ki és mennyit fogyaszt belőle.

Sokan kerülik a szemes kávéból készített italokat, ha áldott állapotban vannak. A kávé vetélést vagy pedig koraszülést okozhat? A kutatások szerint a koffeines italnak nincsen a terhességre gyakorolt, egyértelmű hatása, illetve önmagában a koffein nem hozható összefüggésbe a vetéléssel vagy a koraszüléssel. Ha valaki nem szeretne, akkor ne igyon kávét várandósan, de ha szívesen inna, akkor egy vagy maximum kettő csészével naponta nem jelenthet kockázatot a gyermekre.

Összegezve tehát, nem kell leszokni a kávéról és nem kell a közelmúltban vásárolt szemes kávét sem elajándékozni. Mint olyan sok dologban, itt szintén a mértékletesség a lényeg, de pontosan így tudjuk megőrizni az élvezetet is, anélkül, hogy megcsömörlenénk. Mit jelent a mértékletes kávé fogyasztás? Napi három csészéből még nem lehet gond!

A webshopunk nyitva áll Ön előtt is, válogasson a minőségi Dallmayr szemes kávékból és rendelje meg kedvenceit jó áron! A termékeinkről további tájékoztatást tud kérni, ha felveszi a kapcsolatot a kollégáinkkal a honlapunkon megjelölt elérhetőségek egyikén!